Kesakitan Kronik adalah satu wabak hari ini. Salah satu jenis sakit yang paling lazim adalah di lutut. Dan dua punca terbesar sakit di lutut adalah:

Osteoartritis: Ini lazimnya berlaku selepas umur 50 tahun dan disebabkan oleh Haus dan lusuh yang standard. Jenis artritis ini menyebabkan sendi lutut sakit atau membengkak apabila anda sedang bergerak di sekitar atau bersenam. Ia adalah biasa untuk bangun dengan kekakuan juga.

Patellar tendinitis: Inilah keradangan yang berlaku pada tendon yang melekat lutut anda kepada shin anda. Tendon adalah band kukuh tisu yang menghubungkan otot tulang.

Walaupun kesakitan anda adalah daripada keadaan lain yang tidak disebut kami mempunyai yang efektif semua resipi asli dan beberapa petua di bawah untuk anda cuba untuk mendapatkan sedikit kelegaan.

Resipi penyembuhan lutut

Bahan-bahan:

4 camca besar biji bijan organik
2 camca besar gelatin diberi makan rumput flaxseed organik
8 camca besar
1 sudu besar madu organik mentah
40 gram biji labu organik
3 camca besar raisins organik santan
3 cawan organik
Arahan:

Hanya mengambil semua bahan-bahan dan gaulkan dalam pengisar yang. Mengambil setiap hari ini, perkara pertama di pagi hari dengan perut kosong sehingga kesakitan berkurangan.

Senaman boleh membantu

Percaya atau tidak, senaman boleh membantu mengurangkan kesakitan anda. Saya tahu ini terdengar counterproductive tetapi kajian menunjukkan bahawa senaman yang kerap membantu mengurangkan keradangan kronik yang berkaitan dengan artritis. Aliran darah tambahan untuk membantu bersama dengan kesakitan, berkata Nathan Wei, MD.

Senaman juga meningkatkan ambang anda sakit dan pengeluaran Endorfin, yang boleh mengurangkan rasa sakit lagi. Yang berkata, saya suka combo pack senaman/ais untuk rawatan sempurna.

Ais lutut anda

Selain itu, tidak ada salahnya untuk menyerang masalah dari permukaan oleh helah aising masa diuji. Hanya mengambil Pek ais dengan terlalu crushed ice dan memohon kepada lutut selama 15 minit setiap 3-5 jam. Pastikan lutut anda serta meningkatkan.

Memberi Yoga cuba

Apa yang boleh saya katakan, amalan ini adalah agak baik untuk seluruh tubuh anda, terutamanya sendi anda. Dan ini adalah lebih baik didokumenkan.

Dalam satu kajian baru yang disiarkan dalam jurnal RHEUMATOLOGI, mereka mendapati penghidap artritis yang melakukan yoga 3 kali seminggu mempunyai peningkatan yang ketara dalam sakit dan kesihatan fizikal mereka — dan kesan berlangsung selama 9 bulan kemudian.

Sumber: positivelywired.com via syifa.info