Showing: 1 - 10 of 638 RESULTS
Uncategorized

Malunya Bila Ada Masalah Bau Badan, Selesai Segera Dengan 4 Cara Ni

Masalah bau badan bukan sahaja dialami golongan lelaki yang selalunya kerap berpeluh, tapi wanita juga mengalaminya nak pula yang sudah berumah tangga memang sangat sibuk hingga terlupa menjaga hal-hal sebegini. Kebiasaannya apabila lelaki ada masalah bau badan mereka lebih bersikap terbuka bila ditegur. Tetapi bagi wanita ianya merupakan satu perasaan malu yang besar nak pula bila yang …

Uncategorized

Makanan Yang Menyebabkan Kita Pelupa

Sesetengah makanan dikatakan boleh mempengaruhi diri anda untuk menjadi seorang pelupa. Oleh itu, baiklah kita makan secara berpada-pada jenis makanan penyebab pelupa terutamanya sekiranya anda seorang pelajar. Kenapa? Nanti jadi pelupa. Selain daripada itu ada beberapa lagi faktor makanan yang menjurus kepada penyakit pelupa ini. Mari kita tengok senarai di bawah ini apa makanan yang …

Uncategorized

Mengenal Pasti Sakit Kepala Adalah Migrain? Ini Caranya

Rasanya semua orang akan merasai sakit kepala sekali sekala di dalam hidup mereka. Sekiranya berasa tidak sihat kita akan berasa sakit kepala. Kebanyakan simptom kepada penyakit akan menyerang di bahagian kepala. Kita akan mengalami sakit kepala walaupun dalam keadaan sihat akibat tekanan atau berfikir secara keterlaluan. Sakit kepala itu dikategorikan kepada beberapa bahagian. Salah satunya …

Uncategorized

Cara Hilangkan Kotoran Degil Pada Kasut Gunakan 2 Bahan Ni Je

Cara Hilangkan Kotoran Degil Pada Kasut Gunakan 2 Bahan Ni Je | Sama ada kamu gemarkan kasut Stan Smith, Vans atau Air Force 1s, tidak dinafikan kasut sneakers putih menjadi trend paling hot tahun ini. What’s not to like? Bukan saja ia item paling mudah untuk disuai padan, malah ia selesa untuk dipakai dari siang ke malam! Pasti anda resah apabila kasut anda …

Uncategorized

Kalau Telefon Dah Penuh Dengan Gambar Sampai Lembap Boleh Ikut Langkah Ini

Hampir setiap hari kita akan mengambil gambar menggunakan telefon bimbit. Disebab itu storage telefon kita penuh dengan gambar. Ada masa telefon pun jadi lembap kerana memory full. Nak delete sayang, satu lagi kalau nak delete satu satu pun makan masa. Bagi korang yang ada problem begini boleh guna Google Photo untuk simpan atau back up semua …

Uncategorized

Cara Mudah Buat Tonik Untuk Rambut Lebih Panjang Dan Kuat

Kita semua terutama kaum wanita mesti menggunakan minyak rambut kan? Tapi hanya beberapa yang rambut tidak boleh ditangani dengan hanya menggunakan minyak rambut sahaja. Semua masalah ini menyebabkan pengurangan pertumbuhan rambut semulajadi. Oleh itu, kali ini kami kongsi cara mudah menghasilkan tonik rambut semulajadi dengan beberapa ramuan yang mudah didapati. Ternyata, dengan hanya beberapa bahan …

Uncategorized

Nampak Macam Telur Katak Tapi Sebenarnya Penawar Untuk Gastrik

Perkongsian dari Ustaz Md Rosdi Hasan tentang khasiat biji selasih yang sangat mujarab untuk penawar gastrik. NAMPAK MACAM TELOR KATAK, TAPI SEBENARNYA PENAWAR UNTUK GASTRIK. Masa kita di zaman kanak-kanak dulu bila lihat saja air sirap kalau ada biji selasih tentu kita akan kata telor katak dalam air sirap sebab biji selasih sama seakan-akan telor …

Uncategorized

Inilah 9 Cara Atasi Kulit Kering Bersisik, Jangan Abaikan

Kulit kering seringkali menimbulkan banyak masalah khususnya berkaitan dengan masalah kecantikan seperti munculnya jerawat pada wajah, kulit tampak kusam, mudah kedut, bersisik termasuk diantaranya timbulnya bintik hitam yang diawali rasa gatal dan masih banyak masalah lain yang membuat anda mungkin merasa kurang selesa. Memiliki kulit yang tegang dan sihat adalah idaman setiap insan namun apabila usia sudah …

Uncategorized

Inilah 5 Tip Memilih Pencuci Muka Yang Bersesuaian Dengan Kulit

Nak beli pencuci muka ni bukannya mudah tau. Ingat boleh pergi main ambil je ke. Salah okay. Selalunya orang lelaki jarang nak ambil peduli tentang hal-hal penjagaan muka ni. Cuci muka dengan sabun mandi pun dorang tak kisah. Tahu kan, muka yang tak dijaga dengan baik senang sangat jerawat nak tumpang berteduh, lepas jerawat jadilah …