Tidak ada keraguan bahawa ramai orang tidak selesa dan benci bulu ketiak dan bau yang dihasilkan di celah lengan ini. Bau yang dihasilkan ini sangat memalukan. Selain itu, siapa kah yang suka apabila pakaian yang berwarna cerah dikotori dengan warna kuning kesan daripada peluh.

Ada ramai orang yang mempunyai kesukaran menghilangkan bulu ketiak dan beberapa orang mengalami pertumbuhan kembali yang cepat membuat situasi lebih buruk.

Nasib baik, kami telah menemui kaedah yang sama sekali tradisional yang akan membantu anda menghilangkan bulu ketiak tanpa menghabiskan wang dan masa di salon kecantikan tempatan anda atau mengalami kesakitan (waxing).

Dengan bantuan rawatan semulajadi ini anda akan meningkatkan penampilan kulit anda tanpa rasa sakit. Semua bahan yang digunakan di dalamnya yang mengandungi mineral, vitamin dan antioksida.

Yang sebenarnya adalah kebanyakan orang tidak memberikan banyak perhatian untuk kesihatan kulit mereka yang sepatutnya walhal ini adalah organ terbesar yang kita miliki. Perlu diingat bahawa setiap bahan yang anda sapukan pada kulit anda akan diserap dan masuk langsung dalam aliran darah anda.

3 CARA MENGHAPUSKAN BULU KETIAK MENGGUNAKAN PERUBATAN TRADISIONAL

Rawatan tradisional berikut berdasarkan gula waxing digunakan oleh perempuan di Timur Tengah selama beratus-ratus tahun.

1. Lemon Dan Gula
Hanya perlukan campuran yang terdiri daripada satu sudu makan gula dan dua sudu makan limau . Selepas itu, sapukan ubat pada ketiak dan menerapkannya dalam arah yang sama dengan rambut anda tumbuh di sana. Setelah anda selesai, gunakan kain basah yang bersih untuk mencuci kawasan yang disapu. Melakukan prosedur ini dua kali seminggu. Kaedah ini akan membolehkan hair removal lambat dan secara beransur-ansur dari kawasan ini.

2. Telur Dan Tepung Jagung
Gunakan satu sudu makan putih telur dan satu setengah sudu makan tepung jagung untuk membuat pes tebal. Sapukan pes pada ketiak dan biarkan sehingga menjadi benar-benar kering. Selepas itu, gunakan air suam untuk mencuci pes.

3. Susu Dan Kunyit
Ambil sejumlah kecil kunyit dan campurkan dengan dua sudu makan susu segar. Sapukan campuran ini pada ketiak. Tunggu sekurang-kurangnya 15 minit dan selepas itu, gunakan air suam untuk membilas campuran.

Semoga berjaya!